Oferujemy bogatą gamę płatków ziemniaczanych i granulatu ziemniaczanego, które są smaczne, bogate w składniki odżywcze, jak również łatwe w przygotowaniu. Nasze susze znajdują szerokie grono zwolenników na całym świecie.
Nasza elastyczność i indywidualne podejście do każdego zapytania pozwala na staranne dostosowanie naszych produktów do potrzeb klienta. Daj nam poznać swój biznes, a pomożemy Ci dobrać najlepszy produkt.
Puree ziemniaczane
Nasz granulat ziemniaczany oraz płatki ziemniaczane są niezbędne do przyrządzenia szybkiego i pysznego puree ziemniaczanego.
Wystarczy dodać wodę lub mleko, przyprawy i... voila gotowe.
Chipsy i pellety ziemniaczane
Granulat ziemniaczany i płatki ziemniaczane lub ich mieszanka są podstawowymi surowcami używanymi do produkcji pelletu ziemniaczanego i chipsów metodą ekstruzji. Gwarantujemy niski stały poziom cukrów redukujących przez cały sezon.
Kluski śląskie, kopytka, pyzy, pierogi, gnocchi, knedle, kotlety ziemniaczane, kiszka ziemniaczana itp.
Granulat ziemniaczany oraz płatki ziemniaczane są idealną bazą do produkcji różnych specjałów ziemniaczanych takich jak: pierogi, knedle, kopytka, kluski śląskie, gnocchi, pyzy, kotlety ziemniaczane, kiszka ziemniaczana itp. Tekstura i najwyższa jakość naszych produktów pomaga w odpowiednim formowaniu wyrobu gotowego jak również ma doskonałe właściwości zamrażania/rozmrażania.
Chleb i wyroby piekarnicze
Płatki ziemniaczane i granulat ziemniaczany stanowią istotny składnik w produkcji chleba i wyrobów piekarniczych. Poprawiają teksturę i smak chleba oraz przedłużają jego świeżość bez konieczności stosowania zbyt wielu E-dodatków. Nasze produkty sprawią, że chleb będzie bardziej puszysty, krojenie łatwiejsze, a produkcja wydajniejsza.
Zagęstniki i zasmażki do zup, sosów, kremów, zapiekanek
Nasze produkty mają zdolność wiązania i tworzenia idealnej konsystencji, co czyni je idealnym składnikiem do zagęszczania zup, sosów, kremów, zapiekanek. Wygodniej i prościej od mąki - bez grudek.
Wyroby mięsne i drobiarskie
Płatki ziemniaczane jako dodatek wykazują bardzo dobre właściwości wiążące i formujące. Nadają dobrą konsystencję produktom mięsnym i minimalizują utratę wody podczas przygotowywania. Dzięki temu produkty mięsne pozostają soczyste.
Zobacz też
Zobacz nasze produkty: